Röjningsarbete efter Alfrida

Hej VSBSFs medlemmar,

nu har vi kommit så långt att vi vet när, hur och den uppskattade kostnaden för jobbet. Naturskog är entreprenören och startar v 18. Naturskog har varit de som arbetat med med skogen nu i några år och har god kunskap om ön.Vi har skjutit på det för att låta tjällossningen passera och ge vägnätet möjlighet att torka upp. Arbetet avslutas under maj månad. Det är oerhört viktigt att träden inte får ligga kvar över sommaren då barkborren förökar sig genom att lägga sina ägg i liggande träd. 

Av de ca 350 vindfällen vi har på våra tre öar är bara drygt hundra våra gemensamma (dvs samfällighetens), resten ligger på era egna tomter. Drygt 30 av er har redan bett att få hjälp med era egna vindfällen. Det är fortsatt fler än hundra vindfällen ni inte har sett än eller önskar ta hand om själva. Ni har dock fortfarande möjlighet att anmäla er till mig för att få hjälp. Dock måste vi veta senast till påsk (inkl märkningen nedan till 22 april). Vi har redan tidigare skickat er listor där ni kunnat se om ni haft vindfällen på Wettersö eller Stora Aspö. Lilla Aspö har inte hunnits med än men kommer att besiktigas under den närmaste veckan och ni får resultatet i separat mail/info på hemsida och FB så snart den färdigställts. 
Naturskog kapar, transporterar och tar hand om virket vilket säljs och reducerar kostnaden för jobbet. Riset lämnas på plats och tas om hand av respektive fastighetsägare. Rotvältor hanteras av också Naturskog.

Ni som har gett besked om att ni vill få hjälp i denna samordnade röjning kommer att kontaktas separat och via föreningen få ett kundnummer hos Naturskog och faktura från de inkl RUT-avdrag för den del av jobbet som är arbetstid. Under påsk kommer ni och ev tillkommande fastighetsägare att behöva märka upp de träd ni vill få omhändertagna. Denna märkning skall vara klar den 22 april. Har ni själva inte möjlighet kommer någon från föreningen tillsammans med arbetsledare från Naturskog att göra det. Priset är fortsatt inom intervallet 500-1500kr per träd avhängigt storlek och placering av träd och rotvältor.
Undrar ni om något så är ni välkomna med frågor.
Med bästa hälsningar
arne

arne.leeb@gmail.com

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.