Resa till Vättersö

Waxholmsbolaget

Waxholmsbolaget, egentligen Waxholms Ångfartygs Aktiebolag, är ett svenskt rederi som ägs av Region Stockholm och svarar för kollektivtrafik i Stockholms skärgård. Verksamheten är till större delen skattefinansierad.
Waxholmsbolaget har tre terminaler: Strömkajen, Vaxholm och Stavsnäs. Dessutom utgår en stor del av trafiken från andra fastlandsbryggor som är nåbara med landburen kollektivtrafik,

www.waxholmsbolaget.se

Kärt barn har många namn :). På Waxholmsbolagets hemsida heter vår brygga ”Vettersö”.


Taxibåt

Siarö Sjötaxi

Nils bor permanent på Siarö och kör året runt så länge inte isen hindrar honom. På 50- och 60-talet körde hans farfar, Walle Sundman, sjötaxi med sin skötbåt. Många av oss boende på Wettersö med kringliggande öar har starka minnen av Walle.

Nils Sundman har efter många års uppehåll återupptagit sjötaxiverksamheten och börjat köra till Vättersö, Aspöarna och Björkholmen med flera öar i närområdet. 

Ni når Nils Sundman på telefon 070-787 78 80 och mejladress nisse@nilings.se

Gula Båten
Båttaxi och sjötransport i norra Stockholms skärgård. Med bas på Löparö – hjälper mer än gärna våra kära Vättersö-grannar på andra sidan leden.
Vår nybyggda och supertysta Arronet surprise 30 Work tar Max 9 passagerare och lastar mindre grejer upp till 1-1.5ton. Ingen kram men lastramp. Kylskåp, fyrhjuling, etc.
Ring, messa eller maila gärna med frågor och beställningar.
hej@gulabaten.se
0729427836
Fingervisningar för pris hittar ni på hemsidan www.gulabaten.se

Samåkning

Att dela på kostnaderna för bensin eller båttaxi för resor till och från fastlandet är smart både för plånboken och planeten. På Stora Aspöns hemsida finns ett bra verktyg för att hitta resor och reskamrater under rubriken ”Samåkning över vattnet”. Här är ett länkat innehåll till verktyget (så att det går att använda även här).